ASI 1600 hang on with native driver


#1

Hi since some nights I am experiencing frequent camera hang on when using native driver (I change to ASCOM and everything seems to work correctly…).

Find attached the log file with the error reported. Any clue about the origin of the problem?

Thanks
[04/15/18 01:44:12.614][DEBUG] [PHD2 Listener Thread] Unknown object from PHD2: {“Event”:“SettleBegin”,“Timestamp”:1523767452.563,“Host”:“NUC-DE-ACC”,“Inst”:1}
[04/15/18 01:44:12.657][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2 GetPhdStatus - Post-Wait: Guiding
[04/15/18 01:44:12.657][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 173 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:44:12.657][DEBUG] [Sequence Thread] User has elected to skip guider settling over time…
[04/15/18 01:44:12.657][DEBUG] [Sequence Thread] Waiting for Auto Guider distance to fall below 1
[04/15/18 01:44:12.658][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2 distance request…
[04/15/18 01:44:12.658][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2 distance request returned 0.7…
[04/15/18 01:44:12.679][DEBUG] [Sequence Thread] Distance is below 1, starting timer…
[04/15/18 01:44:13.181][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2 distance request…
[04/15/18 01:44:13.181][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2 distance request returned 0.7…
[04/15/18 01:44:13.195][DEBUG] [Sequence Thread] Distance stayed below 1 for 0 seconds, done settling…
[04/15/18 01:44:13.208][DEBUG] [Sequence Thread] Auto guider has settled…
[04/15/18 01:44:13.209][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 8 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:44:13.209][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 9 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:44:13.209][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 10 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:44:13.209][DEBUG] [Sequence Thread] Finished sending frame capture. Entering wait mode…
[04/15/18 01:44:13.209][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 11 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:44:13.209][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 12 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:44:13.213][DEBUG] [Camera Thread] SGM_CAMERA_CAPTURE message received…
[04/15/18 01:44:13.215][DEBUG] [Camera Thread] Starting ZWO Capture for 120.00 Seconds
[04/15/18 01:44:13.215][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 13 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:44:13.229][DEBUG] [Camera Thread] GlobalExceptionHandler caught : Error ‘ASI_ERROR_GENERAL_ERROR’ from call to
ASIa(A_0=0, A_1=f, A_2=10, A_3=False)
[04/15/18 01:44:13.229][DEBUG] [Camera Thread] Runtime terminating: True
[04/15/18 01:44:26.983][DEBUG] [PHD2 Listener Thread] PHD2: Settle done received: GOOD
[04/15/18 01:46:13.413][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 15 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:46:13.413][DEBUG] [Sequence Thread] Waking from exposure time sleep period…
[04/15/18 01:46:13.413][DEBUG] [Sequence Thread] Checking to see if the CCD has a temp…
[04/15/18 01:46:13.413][DEBUG] [Sequence Thread] Saving the CCD temp…
[04/15/18 01:46:13.418][DEBUG] [Sequence Thread] Entering super dangerous loop to await image completion…
[04/15/18 01:46:13.420][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 16 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:49:13.304][DEBUG] [Monitoring System Timed Message Thread] Adding sequence level notification: (ACC_DSO) Failure while integrating NGC6188; Event 1; Frame 13 for 120s. Image has not downloaded in alloted time period.
[04/15/18 01:54:13.780][DEBUG] [Sequence Thread] Adding sequence level notification: Camera timeout! No image was downloaded.
[04/15/18 01:54:13.781][DEBUG] [Sequence Thread] Sending Notification: Warning - Camera timeout! No image was downloaded.
[04/15/18 01:54:13.784][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 17 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:54:13.784][DEBUG] [Sequence Thread] Image timeout (480 seconds)! Continuing…
[04/15/18 01:54:13.873][DEBUG] [Sequence Thread] Resuming auto guiding (settling)…
[04/15/18 01:54:13.873][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 170 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:54:13.873][DEBUG] [Sequence Thread] Checking PHD2 state…
[04/15/18 01:54:13.873][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2 GetPhdStatus - Pre-Wait : Guiding
[04/15/18 01:54:13.873][DEBUG] [Sequence Thread] Sending to PHD2:
{“method”: “get_app_state”, “id”: 1001}

[04/15/18 01:54:13.975][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2 GetPhdStatus - Post-Wait: Guiding
[04/15/18 01:54:13.975][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2: Requested unpause, but PHD2 reports it is not in a paused state
[04/15/18 01:54:13.975][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 171 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:54:13.976][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 18 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:54:13.999][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 19 - t:NGC6188 (11); e:0; f:12; o:
[04/15/18 01:54:14.000][DEBUG] [Sequence Thread] Run event reported timeout…
[04/15/18 01:54:14.000][DEBUG] [Sequence Thread] Adding sequence level notification: Camera timeout! Sequence has been aborted.
[04/15/18 01:54:14.001][DEBUG] [Sequence Thread] Sending Notification: Error - Camera timeout! Sequence has been aborted.
[04/15/18 01:54:20.249][DEBUG] [Sequence Thread] ********* Run post sequence *********
[04/15/18 01:54:20.249][DEBUG] [Sequence Thread] SGPro capture cal frame mode is OFF…
[04/15/18 01:54:20.250][DEBUG] [Sequence Thread] Clearing timed monitoring events…
[04/15/18 01:54:20.250][DEBUG] [Sequence Thread] Checking RunEndOfSequenceEquipmentOptions, force = True
[04/15/18 01:54:20.250][DEBUG] [Sequence Thread] In RunEndOfSequenceEquipmentOptions
[04/15/18 01:54:51.354][DEBUG] [Sequence Thread] Stopping auto guiding…
[04/15/18 01:54:51.355][DEBUG] [Sequence Thread] Attempting to stop PHD2 guiding…
[04/15/18 01:54:51.355][DEBUG] [Sequence Thread] Checking PHD2 state…
[04/15/18 01:54:51.355][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2 GetPhdStatus - Pre-Wait : Guiding
[04/15/18 01:54:51.355][DEBUG] [Sequence Thread] Sending to PHD2:
{“method”: “get_app_state”, “id”: 1001}


#2

Update: Problems also with ASCOM

After 180 subs new crash. here is the log:

[04/17/18 22:22:15.364][DEBUG] [Camera Thread] SGM_CAMERA_CAPTURE message received…
[04/17/18 22:22:15.365][DEBUG] [Camera Thread] SetAscomGain to 139
[04/17/18 22:22:15.366][DEBUG] [Camera Thread] Camera gain set to 139
[04/17/18 22:22:15.366][DEBUG] [Camera Thread] SetAscomNormalSpeed…
[04/17/18 22:22:15.366][DEBUG] [Camera Thread] Cannot set readout speed, not supported by camera…
[04/17/18 22:22:18.426][DEBUG] [PHD2 Listener Thread] PHD2: Settle done received: GOOD
[04/17/18 22:22:25.546][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 15 - t:NCG2808 (10); e:1; f:179; o:
[04/17/18 22:22:25.549][DEBUG] [Sequence Thread] Waking from exposure time sleep period…
[04/17/18 22:22:25.549][DEBUG] [Sequence Thread] Checking to see if the CCD has a temp…
[04/17/18 22:22:25.549][DEBUG] [Sequence Thread] Saving the CCD temp…
[04/17/18 22:22:25.555][DEBUG] [Sequence Thread] Entering super dangerous loop to await image completion…
[04/17/18 22:22:25.556][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 16 - t:NCG2808 (10); e:1; f:179; o:
[04/17/18 22:23:12.609][DEBUG] [Main Thread] PopulateDataModel: Transferring view to the data model…
[04/17/18 22:23:12.636][DEBUG] [MF Update Thread] Performing serialize…
[04/17/18 22:25:29.649][DEBUG] [Monitoring System Timed Message Thread] Adding sequence level notification: (ACC_DSO) Failure while integrating NCG2808; Event 2; Frame 180 for 10s. Image has not downloaded in alloted time period.
[04/17/18 22:30:30.124][DEBUG] [Sequence Thread] Adding sequence level notification: Camera timeout! No image was downloaded.
[04/17/18 22:30:30.126][DEBUG] [Sequence Thread] Sending Notification: Warning - Camera timeout! No image was downloaded.
[04/17/18 22:30:30.131][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 17 - t:NCG2808 (10); e:1; f:179; o:
[04/17/18 22:30:30.131][DEBUG] [Sequence Thread] Image timeout (480 seconds)! Continuing…
[04/17/18 22:30:30.225][DEBUG] [Sequence Thread] Resuming auto guiding (settling)…
[04/17/18 22:30:30.225][DEBUG] [Sequence Thread] EventMarker 170 - t:NCG2808 (10); e:1; f:179; o:
[04/17/18 22:30:30.225][DEBUG] [Sequence Thread] Checking PHD2 state…
[04/17/18 22:30:30.225][DEBUG] [Sequence Thread] PHD2 GetPhdStatus - Pre-Wait : Guiding
[04/17/18 22:30:30.225][DEBUG] [Sequence Thread] Sending to PHD2:
{“method”: “get_app_state”, “id”: 1001}

Any help?


#3

Now I am receiving this message

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at rz.gj(Boolean A_0)
at qy.ah()
at qy.ex()
at SequenceGenerator.DockModuleTec.hv(Object A_0, EventArgs A_1)
at System.Windows.Forms.RadioButton.OnCheckedChanged(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.RadioButton.set_Checked(Boolean value)
at SequenceGenerator.DockModuleTec.h0(Object A_0, EventArgs A_1)
at System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


#4

I’ll take a look. Our current ZWO native implementation is very “Beta”. This will be getting firmed up in the next couple of weeks.

Thanks,
Jared


www.mainsequencesoftware.com