Meridian Flip problem


#1

Can any one help me to find the cause of a meridian flip?, not happened to me before.
I was using my 10 micron GM2000 and was of course asleep when this happened. I’ve only included the relevant part of the log file:

03/10/2016 01:50:13] [DEBUG] [Sequence Thread] ------------- Starting capture frame for event[3] -------------
[03/10/2016 01:50:13] [DEBUG] [Sequence Thread] Sending commands…
[03/10/2016 01:50:13] [DEBUG] [Sequence Thread] SetFlatBox: Frame Type is Light
[03/10/2016 01:50:13] [DEBUG] [Sequence Thread] TEMP - Current Event2: 3
[03/10/2016 01:50:13] [DEBUG] [Sequence Thread] Checking if Meridian Flip is needed
[03/10/2016 01:50:13] [DEBUG] [Sequence Thread] Telescope is on the West side of the mount
[03/10/2016 01:50:13] [DEBUG] [Sequence Thread] Meridian Flip needed, Hour Angle >= Degrees Past To Flip: 2.35338430415294 >= 0
[03/10/2016 01:50:13] [DEBUG] [Sequence Thread] Running blocking meridian flip…
[03/10/2016 01:50:14] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Meridian Flip: Starting Meridian Flip Procedure
[03/10/2016 01:50:14] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Meridian Flip: Skipping Solve and Sync
[03/10/2016 01:50:14] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Meridian Flip: Stopping the Auto Guider
[03/10/2016 01:50:14] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Meridian Flip: Sending Telescope command to execute meridian flip
[03/10/2016 01:50:14] [DEBUG] [Telescope Thread] ASCOM Telescope: Pier side is West
[03/10/2016 01:50:14] [DEBUG] [Telescope Thread] ASCOM Telescope: attempting pier flip using sideOfPier
[03/10/2016 01:50:15] [DEBUG] [Telescope Thread] Setting Pier East
[03/10/2016 01:50:15] [DEBUG] [Telescope Thread] Pier Flip failed when using side of pier: System.Exception: Flip requested but cannot be done at present position.
[03/10/2016 01:50:46] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Meridian Flip: Telescope command to meridian flip has completed
[03/10/2016 01:50:46] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Meridian Flip: Telescope failed to perform meridian flip
[03/10/2016 01:50:50] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Meridian Flip: Procedure complete
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] Blocking Pier Flip: Failed to meridian flip, aborting sequence (True)
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] Adding sequence level notification: Failed to meridian flip, aborting sequence.
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] TEMP - Current Event3: 3
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] TEMP - Current Event10: 3
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] Run event requested sequence abort…
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] Clearing timed monitoring events…
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] Checking RunEndOfSequenceEquipmentOptions, force = True
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] In RunEndOfSequenceEquipmentOptions
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] Parking telescope…
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [TEC Thread] SGM_CHANGE_COOLER_TEMP message received…
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [TEC Thread] TEC Change: Starting…
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] ASCOM Telescope: Park message received.
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [TEC Thread] TEC Change: Changing temp from -25.00 to 10.00 in 600 seconds…
[03/10/2016 01:51:52] [DEBUG] [Sequence Thread] ASCOM Telescope: Sending park…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Sequence Thread] ASCOM Telescope: Parked
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Aborting sequence timer thread…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Sending sequence end notification…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Resetting UI elements…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Checking if sequence has work left…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Work left…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Updating big status…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Enabling menu items…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Set target icons…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Removing camera protection…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] Monitoring system shutdown…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Main Thread] SequenceEnds complete…
[03/10/2016 01:52:02] [DEBUG] [Sequence Thread] Restoring system standby state…
[03/10/2016 02:01:52] [DEBUG] [TEC Thread] TEC Change: Complete…
[03/10/2016 02:01:52] [DEBUG] [Main Thread] Turning camera cooler off…
[03/10/2016 02:01:52] [DEBUG] [TEC Thread] SGM_CHANGE_COOLER_TEMP complete…
[03/10/2016 02:01:53] [DEBUG] [Main Thread] Turning camera cooler off…
[03/10/2016 06:57:25] [DEBUG] [Main Thread] Disconnecting ASCOM (QSI) camera: QSI CCD Camera…
[03/10/2016 06:57:28] [DEBUG] [CP Update Thread] Caught exception in CanPierFlipNow : Object reference not set to an instance of an object.
at fp.gy()
[03/10/2016 06:57:38] [DEBUG] [CP Update Thread] Caught exception in CanPierFlipNow : Object reference not set to an instance of an object.
at fp.gy()
[03/10/2016 06:57:48] [DEBUG] [CP Update Thread] Caught exception in CanPierFlipNow : Object reference not set to an instance of an object.
at fp.gy()
[03/10/2016 06:57:58] [DEBUG] [CP Update Thread] Caught exception in CanPierFlipNow : Object reference not set to an instance of an object.
at fp.gy()
[03/10/2016 06:58:08] [DEBUG] [CP Update Thread] Caught exception in CanPierFlipNow : Object reference not set to an instance of an object.


#2

There seem to be quite a few issues with 10 Micron mounts and the meridian flips in SGP. I still am having problems with centering the scope after a flip and it causes the 10 Micron mount to freeze up with no tracking. I’m going to update my post on this.

For your situation, you’ll want to provide the full SGP log to the developers, not just snipets. The 10 Micron logs are useless to the SGP developers since they are encrypted. If you’re using Per’s driver, you can send his mount logs to SGP. They are not encrypted. Good luck with your 10 Micron problem…Gunny


#3

Yes, please.

More info on that here:

@CCDImager

This looks like the mount was disconnected outside of SGPro (auto-off. power interruption, hub power, cable loose, etc).


www.mainsequencesoftware.com