Strange error in Auto Center in 2.5.2.1


#1

Hello,

I just installed 2.5.2.1 and went this evening to Vail Nebula to finish 03 layer.

SGP refused systematically to auto center the target, although I re-use an old sequence that worketd with 2.5.0.12 3 weeks ago.

Below, the adequate log segment. Seems that SGP is unable to set the right filter before taking the plate solve frame (although the filter wheel is already on L filter).
Gear : AZEQ6, Atik One with integrated filter wheel, no focuser.

Finally I decided to return to 2.5.0.12, it worked (without changing anythink to parameters).

Log with 2.5.2.1 :

[20/09/2016 22:05:12] [DEBUG] [Telescope Thread] Center telescope message received…
[20/09/2016 22:05:12] [DEBUG] [Telescope Thread] Solving with Plate Solver PlateSolve2…
[20/09/2016 22:05:12] [DEBUG] [Telescope Thread] Setting filter for auto center…
[20/09/2016 22:05:12] [DEBUG] [Telescope Thread] Could not set the centering override filter! Aborting auto center…
[20/09/2016 22:05:12] [DEBUG] [Telescope Thread] Aborting auto center…
[20/09/2016 22:05:12] [DEBUG] [Telescope Thread] Auto center aborted, closing centering dialog…
[20/09/2016 22:05:25] [DEBUG] [Main Thread] PopulateDataModel: Transferring view to the data model…
[20/09/2016 22:05:25] [DEBUG] [Main Thread] Performing serialize…
[20/09/2016 22:05:30] [DEBUG] [Telescope Thread] Center telescope message received…
[20/09/2016 22:05:30] [DEBUG] [Telescope Thread] Solving with Plate Solver PlateSolve2…
[20/09/2016 22:05:30] [DEBUG] [Telescope Thread] Setting filter for auto center…
[20/09/2016 22:05:30] [DEBUG] [Telescope Thread] Could not set the centering override filter! Aborting auto center…
[20/09/2016 22:05:30] [DEBUG] [Telescope Thread] Aborting auto center…
[20/09/2016 22:05:30] [DEBUG] [Telescope Thread] Auto center aborted, closing centering dialog…

Thanks,

Olivier.


#2

@Pulsar59

Please see here. If you can get us this data, we’ll see what we can find:


#3

OK.
The log that does not work (2.5.2.1, short one), the log that works (2.5.1.12, big one) and the same sequence used for both are here : http://dl.free.fr/sbxIx4Rge
you will have to see a short advertising video before download.

thanks,

Olivier.


#4

Alright, thanks for the data…

I believe that the 2.5.1.12 version is (strangely) working because of a bug that was fixed in 2.5.2.1. That bug allows an illegal filter position in the centering override field to just default to the first filter in the list (in your case it is LUM). This issues was fixed in 2.5.2 and properly disallows illegal filters and shows “None” instead. Centering fails when SGPro tries to switch to the “None” filter. To fix this, I think all you need to do is go to the plate solve tab and explicitly set your centering filter to LUM (using 2.5.2.1 of course). I have added some code to make this issue a bit more clear when it happens.


#5

Thanks
It is certainly the solution (I should have found it myself !)
I will try it ASAP and let you know.


#6

Ken,

Trying 2.5.2.1, when I go to fill in the “Suffix” for my filters, the drop down shows no filters to choose from. All my filters do show up in the “Filter” column to the left but not in the “Suffix” column.

Help :slight_smile:


#7

@Dennis1951

The suffix field is free form text. Type anything you want into it. Filters were removed because you can use a different token in the file name structure for that. At one point there was no option to put filter name in the file name. Now that there is, you don’t need to use suffix.


#8

thank you :slight_smile:


www.mainsequencesoftware.com