Failed to Meridian Flip


#1

Last night my imaging session ended abruptly at 00:55 (last image downloaded), the message was that it failed to perform meridian flip, however this was not the failure, the failure was due to it failing to Plate Solve the image, the meridian flip was successful, this is the extract from the logs:

[06/10/2016 01:13:27] [DEBUG] [Telescope Thread] Astrometry.NET - Failed to solve image.
[06/10/2016 01:13:27] [DEBUG] [Telescope Thread] Auto center validation frame solve failed. Failed to solve image

It then attempted this again
[06/10/2016 01:21:22] [DEBUG] [Telescope Thread] Astrometry.NET - Failed to solve image.
[06/10/2016 01:21:33] [DEBUG] [Recovery Sequence Thread] Recovery: Auto center failed failed. Failed to solve and sync the current position.

Until the time when this targets time limit was reached:
[06/10/2016 01:38:29] [DEBUG] [Recovery Sequence Thread] Sequence recovery aborted due to target / sequence end time…
[06/10/2016 01:38:29] [DEBUG] [Recovery Sequence Thread] Closing recovery dialog…
[06/10/2016 01:38:29] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Sequence recovery failed (Centering)!
[06/10/2016 01:38:29] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Adding sequence level notification: Sequence recovery failed (Centering)!
[06/10/2016 01:38:39] [DEBUG] [Pier Flip Thread] Meridian Flip: Procedure complete

However there were other targets in my sequence after this target, but SGPro decided to abandon the sequence completely, I do see this in the logs:

[06/10/2016 01:39:41] [DEBUG] [Sequence Thread] DoEventGroupChange: Changing to event group: M33 - Triangulum Galaxy
[06/10/2016 01:39:41] [DEBUG] [Sequence Thread] DoEventGroupChange: Waiting for start time 06/10/2016 01:30:00…

However there was already an abort sent:
[06/10/2016 01:39:41] [DEBUG] [Sequence Thread] DoEventGroupChange: Slewing to target
[06/10/2016 01:39:41] [DEBUG] [Sequence Thread] Telescope: Slewing to J2000 RA: 1.56414166666667 (01h33m50.91s) Dec: 30.6599444444444 (30°39’35.80")
[06/10/2016 01:39:52] [DEBUG] [Sequence Thread] Scope reports it is done with synchronous slew, verifying…
[06/10/2016 01:39:52] [DEBUG] [Sequence Thread] Telescope: Slewing has completed
[06/10/2016 01:39:52] [DEBUG] [Sequence Thread] Telescope: Settling for 10 seconds
[06/10/2016 01:40:02] [DEBUG] [Sequence Thread] Telescope: Settling has completed
[06/10/2016 01:40:02] [DEBUG] [Sequence Thread] DoEventGroupChange: Slew complete
[06/10/2016 01:40:02] [DEBUG] [Sequence Thread] Sequence abort detected after target slew…
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] DoEventGroupChange: Complete
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] Attempting to find next event…
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] Current event[0] frame count: 8/25…
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] Current event event[0] has remaining frames. Returning current event.
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] Getting next event (0)…
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] Current target has end time at 06/10/2016 04:30:00
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] End time of next frame is at 06/10/2016 01:45:03
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] Target is still before end time, continuing…
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] Running capture event…
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] ------------- Starting capture frame for event[0] -------------
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] Sending commands…
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] SetFlatBox: Frame Type is Light
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] TEMP - Current Event2: 0
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] TEMP - Current Event10: 0
[06/10/2016 01:40:03] [DEBUG] [Sequence Thread] Run event requested sequence abort…

Surely this should not have happened?


www.mainsequencesoftware.com